Skip to content

Byens udvikling

Skal baseres på kvalitet for borgerne - ikke penge i borgmesterens valgkasse

Kokkedal-station

Hørsholm skal ikke bare være den by, vi bor i. Det skal være den by, vi trives bedst i og har lyst til at være i. Det skal være en by med et stort fællesskab, hvor vi er sammen om tingene. Det skal være en tidssvarende og levende by med respekt for det historiske islæt. Det skal være en by, hvor man kan ånde, men også en by, hvor man kan blive forpustet.

Hørsholm er på mange måder en fantastisk by. Det er den, fordi det er vores by. Men også fordi beliggenheden er helt unik med skov og strand. Tæt på København og med det øvrige skønne Nordsjælland i baghaven. I Hørsholm har vi en utrolig fin balance mellem bebyggelse og åbne områder. Den balance skal vi bevare.

Hørsholm skal som enhver anden by naturligvis udvikles, men det skal være for byens og borgernes bedste. Det skal ikke være hovedløst eller for at tilfredsstille diverse developere og finansfolk.

Udvikling skal foregå på at klart mandat fra borgerne, en større grad af løbende borgerinddragelse og via langt mere gennemsigtighed end hidtil.

I kommuneplanen står der, at Hørsholm Kommune kun skal have ny og tættere by, hvis den er bedre end den eksisterende, og at den er ret god. Det synspunkt deler vi i Dansk Folkeparti.

I 2019 blev der udarbejdet en boligredegørelse, hvori der lægges op til en fortætning med 1330 boliger i Hørsholm inden år 2030. Det er alt for voldsomt og netop ikke være i tråd med kommuneplanen.

I de kommende år skal byen udvikles med PH Park og lav børnefamilievenlig bebyggelse på den gamle rådhusgrund. Bymidten skal udvikles med mere liv og flere oplevelsesmuligheder. Vi skal have kollegieboliger tæt ved Kokkedal Station, men ikke med den massive bebyggelse, der p.t. lægges op til.

Vi skal have et friplejehjem hurtigst muligt – gerne Ved Klædebo. Flere seniorvenlige boliger. Det for længst lovede bofællesskab ved Sophielund. Vi skal have opgraderet og moderniseret flere af vores sports- og fritidsfaciliteter. Eksempelvis svømmehallen, en dobbelt trægulvshal, et klubhus og stadion. Og så skal vi i gang med at undersøge, hvordan vi kan etablere nye boligområder vest for motorvejen på lidt længere sigt.

PH 1